Kokain-Rusen

Carl Alstrup, 1925, 18 min
UKOMPLET | Den excentriske Tom Nigel flanerer gennem København. Syrede drømme og groteske tilfældigheder kaster ham fra den ene vanvittige situation til den næste. Via en kontaktannonce, der ikke er hans, møder han en mystisk kvinde med gigantiske tænder, som han ikke kan komme af med igen. Hun jagter ham gennem byen, mens han selv forsøger at indsmigre sig hos en smuk kvinde, der bliver ved med at krydse hans vej. På en café overhører han en samtale om et kokaintempel, som han sætter sig for at finde frem til.

Start og slutning mangler, og da der ikke er bevaret noget program, er det ikke muligt at kortlægge filmens fulde handling og alle karakterernes navne. Man kan dog læse et interview med instruktør og hovedrolleindehaver, Carl Alstrup, der tager filmens dårlige modtagelse med oprejst pande og stor selvironi.

Filmen er fotograferet af den prominente fotograf George Schnéevoigt, der bl.a. stod bag kameraet på flere af Carl Th. Dreyers film – heriblandt 'Du skal ære din Hustru' (1925), der også kan ses på stumfilm.dk.

Se også