Lydia

Holger-Madsen, 1918, 0 min
EFTERLYST | ''Lydia'' er en af de film, Carl Th Dreyer skrev manus til, inden han selv debuterede som instruktør. Det er samtidigt den eneste titel, hvor vi ser kombinationen mellem ham, der skulle blive dansk films største auteur, og så dansk stumfilms helt store stjerneskud, Valdemar Psilander.


HVAD HANDLER DEN OM?
Den unge prokurist Karl Friberts liv kører på skinner. Han har en betroet stilling i en velanset bank og er hemmeligt forlovet med den yndige frøken Gudrun, der arbejder samme sted. Men så sker der noget, som lægger den unge mands liv øde: han forelsker sig over hals og hoved i teaterprimadonnaen Lydia – en kvinde, som sætter rigdom over ægte kærlighed. Tre menneskeskæbners liv og lykke bliver de katastrofale følger.


HVAD VED VI ELLERS?
Filmforsker Casper Tybjerg har skrevet en fremragende artikel på engelsk, hvor han ud fra de bevarede stills, plakat, manuskripter, klippelister m.m. byder ind med, hvordan ’Lydia’ mon kan have set ud. Få pirret nysgerrigheden i Kosmorama-artiklen, som du finder på www.kosmorama.org/en/lydia.