Filmens Vovehals

Ubekendt, 1923, 9 min
'Filmens Vovehals' er et sammenklip af scener fra forskellige film, der viser hvorfor Emilie Sannom har fået netop dette tilnavn. Kompilationen, som Sannom formentlig selv fik lavet med det formål, at vise den frem til sit publikum når hun rejste rundt og holdt foredrag om sin karriere, giver et indblik i hendes mange kropslige talenter: Vi ser hende svømme og klatre ned i en synkende ubåd som den kvindelige detektiv Panopta i serien af samme navn (1918-1919), og oplever hendes mod, da hun klatrer ud på en mølles vinge lige akkurat før den sprænger i luften. Sine akrobatiske evner viser hun i 'Diligencekusken fra San Hilo' (1914), hvor går hun på line højt oppe i luften, og i 'Zigo' (1914), hvor hun balancerer på sylespidse spyd på bare fødder.

Til slut ser vi Sannom foretage et faldskærmsudspring i 'Luftens Herskerinde' (1923) – et stunt, hun brugte i de flyveforevisninger, der i 1920'erne blev hendes levevej, men som sidenhen skulle blive hendes død.

Musik komponeret af Lorenzo Colocci i forbindelse med undervisningsforløbet 'Sounding Silents' – et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut, Syddansk Musikkonservatorium og Rytmisk Musikkonservatorium. Fremført af Lorenzo Colocci (fløjte, elektronik), Barbara Kammer (bratsch), Ida Nørby (cello).

Se også