Scenens Børn

Bjørn Bjørnson, 1913, 0 min
EFTERLYST | Filmen viser skuespiller og senere filminstruktør Bodil Ipsen i sin første filmrolle. Derudover medvirker Benjamin Christensen, der i 1913 var på tærsklen til at skabe sig et navn som multitalent i filmbranchen, og den norske skuespiller Aud Egede-Nissen, som senere fik en stor karriere i Tyskland med eget produktionsselskab.


HVAD HANDLER DEN OM?
En ménage à trois på teateret: Den unge, feterede skuespillerinde Leonie er lykkeligt gift med sin meget ældre kollega Walther. Men idyllen krakelerer, da Leonie starter en affære med unge, smukke Charles, der ellers har givet sit hjerte til Dora. Jalousien vokser i Charles, da han får nys om sin hustrus bedrag, mens Dora besættes af en rasende hævngerrighed, som får fatale konsekvenser.


HVAD VED VI ELLERS?
Filmen er produktionsselskabet Dania Biofilm Kompagnis første, og dagbladenes anmeldelser af premieren i Paladsteateret vidner om en særdeles positiv modtagelse. Politiken beskriver bl.a. filmens handling som ”virkelig spændende” og bemærker desuden, at det er lykkedes Bodil Ipsen ”at overføre hendes Væsens kvindelige Charme til Fotografiet”. Udforsk filmens program og fotografier nedenfor.