Jernbanens Datter

August Blom, 1912, 40 min
En letsindig greve skaffer sig af med sit nyfødte og uønskede barn i en førsteklasses kupé på et tog mod Moskva. Togpersonalet tager den lille Eva til sig, men vælger at sende hende på børnehjem for at give hende en skoleuddannelse. Som 18-årig skal Eva finde en værge, inden hun sættes på gaden. Skæbnens ironi vil, at Evas far, greven Iwan, er særdeles interesseret i hendes ungdommelige skønhed. Forhåbentlig opdager de to deres familiære ligheder, inden det er for sent.

Filmen har ingen mellemtekster. Læs handlingen i filmens program. Bemærk filmens ringe kvalitet, det er en kopi bevaret på papirfilm.

Valdemar Psilander spiller rollen som grev Iwan Groblewski, faderen til Eva. Psilanders skuespillerkarriere tog fart omkring 1910 og han blev hurtigt verdenskendt med 83 film indspillet over seks år. Nordisk Films Kompagni markedsførte Psilander som en af filmhistoriens første globale verdensstjerner – direktør Ole Olsen sørgede personligt for at sprede falske rygter om jaloux eks-elskerinders attentatforsøg på Psilanders liv. I 1917 blev han fundet død på sit hotelværelse i en alder af 32 år. Læs mere om Psilander i vores tema ‘Verdens Valdemar’ her på sitet.