En Skuespillers Kærlighed

Martinius Nielsen, 1920, 47 min
19-årige Melitta von Windheim er dybt fascineret af den berømte skuespiller Ludvig Romay. Hun kan derfor heller ikke tro sin egen lykke, da det viser sig, at hendes fætter Rudolf er gamle venner med Romay og vil introducere dem. Det går slag i slag med Romay og Melitta, og inden stakkels Rudolf har nået at blinke med øjnene, er den kvinde, han er forelsket i, gift med en anden.
Med årene smuldrer ægteskabet, og en tragisk ulykke tager så hårdt på Melitta, at hun må flytte til varmere himmelstrøg. Romay fortsætter sin karriere og det vilde selskabsliv, der følger med, men indhentes pludselig af sin fortid.

I rollen som Romay ses Valdemar Psilander, der var dansk stumfilms største, mandlige stjerne fra karrierens begyndelse i 1911 til hans pludselige død i 1917. Filmen blev produceret i 1916, men fik først premiere i 1920. Det skyldes, at distributionssituationen var vanskelig under krigen, men i forventningen om, at den ikke ville vare ved, fastholdt man stadig i 1915 og 1916 en høj produktionsvolumen.

Related films